JELØYved, Binderberger vedutstyr, Grønnsaker og Poteter, Hyttevaktmester'n, og andre produkter og aktiviteter kan du lese om på vår nettside!

Store trær; No problem!

Binderberger H20 med vinsj rydder unna store dimensjoner

De siste ukene har vi ryddet opp i store dimensjoner som har kommet hit. De tar vi i mot fra parkrydding o.l.

Ved Einar Kristen Aas
Oppdatert: (05.11.2009)



Med motorsag deles trærne i 112 cm kubber som Bindeerberger H20 (20 tonns kløvekraft) deler vertikalt. Til hjelp har operatøren en 40 meter vinsj med 700 kg drakraft. En som har kjøpt den skriver;

 

"Jeg elsker min Bindenberger. Akkurat hva jeg var ute etter. Altså er jeg fornøyd!

 

Den har nok ikke hatt noen utfordringer enda, men har gått på bare furukabber. Jeg har en fått en fin rutine på å felle, kviste, kappe på stedet, vinsje og kløyve, for så å lø det opp der jeg står og kjøyver. Vinsjen er svært fin å bruke både til vinsjing og sikring av trær som heller feil vei, og radiokontrollen har god rekkevidde. Vinsjen er kjapp nok til at jeg kan kjøre traktoren på ca. 1200 omdr og 540E-innstilling på kraftuttaket. Traktoren bruker svært lite diesel i drift av maskinen. "

Her legger vi kubbene på pall, heiser den opp på et bord ved Binderberger SSP450 vedmaskinenes inntransportbånd, og kjører de igjennom i 27 cm lengde. Det blir mye ved av sånnt, men det tar en ekstra operasjon!



Print artikkel Skriv ut artikkelen



Skallerød Gård
  -  Reneflotveien 54  -  1514 MOSS  -  Tlf: +47 909 62 565  -  Faks: +47 69 27 37 86


Nettløsning og design er levert av Kréatif AS